Opslagstavlen

Drop in dåb

 Pressemeddelelse fra Vejle provsti om Drop-in-dåb:

Kom ind fra gaden og bliv døbt i Folkekirken

 Fik du ikke lige døbt dine børn, da de var små?

 Har du måtte sige nej til at være fadder, fordi du ikke selv er døbt?

 Vil du gerne døbes, men har ikke lige fået gjort noget ved det?

 Har du lyst til at være medlem af Folkekirken

 

Grib muligheden og drop ind og bliv døbt i Sct. Nicolai Kirke i Vejle d. 15. maj i tidsrummet mellem 16 og 18

- Alle i alle aldre kan blive døbt, uanset hvor i landet du bor

- Du skal bruge billedlegitimation og dit CPR-nummer

- Er du under 18, skal vi bruge skriftlig tilladelse fra dine forældre, hvis ikke de er med!

- Du kan selv have dåbsvidner (faddere) med i kirken og ellers er der frivillige i kirken, der gerne stiller op som dåbsvidner

- Du må ikke være døbt i forvejen. Hvis du har meldt dig ud af Folkekirken og vil ind igen, skal du IKKE døbes igen, men du kan blive meldt ind denne aften.

 

Vi står 4 præster klar med dåbsvandet hældt op, med musik i kirkerummet til en smuk højtidelighed. Der vil også være kaffe og kage og en lille dåbshilsen til de døbte.

Inden dåben har du en kort personlig samtale med den præst, som bagefter døber dig.

Drop-in-dåb tilrettelægges af et udvalg i Vejle provsti: Provst Dorte Volck Paulsen, Sognepræst Henrik Johannesen, Bredballe, Sognepræsterne Maibrit Pedersen og Karsten Petersen fra Sct. Nicolai

---------------------------------------------------------------------------------------------

Indsamling til ny alterkunst

Du kan støtte sognets indsamling til ny alterkunst

Anders Kirkegaard har på opfordring af Sct. Nicolai Sogns menighedsrad udført udkast til en ny altertavle, der ikke blot udgør en gennemtænkt og velovervejet teologisk og kunstnerisk enhed, men som ogsåer sammentænkt med kirkerummet og dets brug i det nutidige Vejle.

Det er et meget omfattende kunstnerisk projekt med talrige modelopstillinger, skitser, materialeovervejelser og afprøvning. Der er tale om et kunstværk i meget stort format, som er særdeles krævende for kunstneren. Der indgår i alterkunstprojektet samarbejde med og underleverancer fra specialister. Et sådan projekt tager lang tid og kræver en ihærdighed og eftertænksomhed af sin udøver.

Prisen på det færdige alterkunstværk opsat og på plads forventer vi beløber sig til 2 millioner kroner. Der er i det store ombygningsarbejde med renoveringen af Sct. Nicolai Kirkes indre ikke afsat midler til ny alterkunst. det betyder, at sognet skal søge andre finansieringskilder end stiftet.

Nyd en dejlig rødvin og støt alterkunsten

I samarbejde med Vinoble kan vi tilbyde køb af en dejlig australsk rødvin på shiraz-druen. Det er en årgang 2015 og dens alkoholprocent er på 15.

Rødvinen koster pr. flaske kr. 120 - 6 flasker for kr. 600.

Kirkeværge Lars Mortensen sælger vinen fra Søndermarkshuset, Søndermarksvej 84, 7100 Vejle hver onsdag kl. 16-17 og hver søndag kl. 9-10. Evt. kan der laves særaftale ved at ringe til Lars på tlf. 40 25 26 79 og mail lm@pedersholm.dk

Vinen sælges kun mod kontant betaling eller ved MobilePay 44621.

Vinen sælges desuden i tilknytning til nogle af sognets aktiviteter.

Det er grafisk designer Kathja Egebæk, der har doneret og designet den flotte etiket.